sponsoren

ardesch
Bert
health
decomar
Dier
De Haere nw
kleinhaar
De Vlegge
dorpshuis
dragt
Eh
esbouw
freddy
goedverblijf
Janine
Lescher
Nieuwlaar
Noppers
Plegt
plus
Steggink
Vos
 
 
Hoeveel kilometer loop jij?
home  > gewoon gezond

Project Gewoon Gezond Kloosterhaar

Uit onderzoek blijkt dat de gemiddelde levensverwachting van inwoners in de gemeente Hardenberg een aantal jaren onder het landelijke gemiddelde van 81 jaar ligt. Binnen de gemeente wordt daarom op verschillende plaatsen serieus werk gemaakt van een gezondere leefstijl. Ook in Kloosterhaar. In het dorp blijken hart- en vaatziekten vaker voor te komen dan in de rest van Overijssel. Ook voor betreft chronische ziekten scoort het dorp hoger dan gemiddeld. Weinig beweging, een ongezond voedingspatroon en/of een hoge alcoholconsumptie blijken hiervan veelvoorkomende oorzaken te zijn. Om die reden heeft een afvaardiging van het Plaatselijk Belang, ouderen- en jeugdwerk, onderwijs, sportverenigingen, zorg- en welzijnsorganisaties en gemeente het initiatief genomen voor het project ‘Gewoon Gezond Kloosterhaar’; een project van, voor en door de inwoners van Kloosterhaar.

Het doel? Een gezonder en vitaler leven voor de mensen in Kloosterhaar. Want iedereen wil graag gezond ouder worden en zelfredzaam blijven in de eigen vertrouwde omgeving. Het project ‘Gewoon Gezond Kloosterhaar’ is bedoeld om mensen meer bewust te maken van de relatie tussen een gezonde leefstijl en vitaler oud(er) worden. Niet op een betuttelende manier, maar door in te spelen op de saamhorigheid binnen het dorp en de vele initiatieven die er al op allerlei welzijnsgebieden worden genomen.

De kick-off van dit project vond plaats op zondag 15 januari 2017, met een verrassende Dorpswandeling. Dit was tevens de start van 2 wekelijkse wandelgroepen (maandagmiddag en woensdagavond) en een hardloopgroep (dinsdagavond).